Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Crims.cat

El món de la novel·la negra

Biografia

Crims.cat és una col·lecció de novel·la negra en català que forma part d’Editorial Alrevés, una editorial especialitzada en el gènere negre però amb un ventall ampli de segells editorials, des de la narrativa, l’assaig, l’infantil i la ja esmentada novel·la negra.  A Crims.cat publiquem el que considerem el millor del gènere al nostre país, i sempre amb voluntat d'englobar tot tipus d'etiquetes i subgèneres: negre, policíac, espionatge, detectivesc, enigma…

Publiquem 7 llibres l’any —6 autors catalans i una traducció—, on es combinen autors de casa amb noms estrangers europeus de ressò i prestigi. Fins ara hem publicat autors com Andreu Martín, Lluís Llort, Teresa Solana, Isabel-Clara Simó, Susana Hernández, Jordi de Manuel, Silvestre Vilaplana, Rafael Vallbona, Massimo Carlotto, Flavio Soriga, Sara Bilotti, Sebastià Bennasar i un llarg etcètera.

Així doncs, volem seguir el camí que van iniciar col·leccions com La Cua de Palla i que han continuat altres grans editorials en llengua catalana. Ara que ja és extensament reconegut l'èxit d'aquestes històries dins i fora de les nostres fronteres, cal unir esforços en la nostra llengua per intentar evitar la dispersió editorial que viuen tots els autors quecultiven allò que Raymond Chandler va anomenar «el simple art de matar».